Detox fotbad

Vad är  detoxande fotbad?

Detoxfotbadet återupprättar balans i kroppen genom att sända milda stimulerande signaler genom lymfsystemet och sätter därmed i gång en naturlig avgiftningsprocess samt återställer en god tarmfunktion. Om man samtidigt lägger om kosten, utesluter skräpmat och försöker stressa mindre, som orsakar en stor del av denna belastning, blir resultatet ökad syreförsörjning till kroppen. Det ger i sin tur bättre fungerande organ, bättre immunförsvar, förbättrad blodcirkulation samt i många fall lindring av ledbesvär och muskelsmärta. Du får bättre energinivå, både fysiskt och mentalt. Du känner ökat välbefinnande, blir piggare, gladare, får mer energi, bättre hy med mera. 

Var har det sitt ursprung?

Traditionellt så associerar de flesta kinesisk medicin med akupunktur och örtmediciner. Detox med fotbad som vi ser idag är en modernare vetenskap men ursprungen har faktiskt utrensande fotbad använts i medicinskt i Kina i över 2000 år. 

Vilka är fördelarna?

Arkeologer har hittat bevis på att Egyptier använde sig av detox-fotbad för fötterna för över två tusen år sedan. Den moderna zonterapin är grundad på gammal kinesisk tradition. Nerverna i de nedre delarna av benen och fötterna är kopplade till resten av kropp och är kända för att de kan lindra stress, spänningar och trötthet. Effekten av fotmassage förstärks när det åtföljs av detox-fotbad. 

Hur fungerar det?

Fotbadet använder samma egenskaper som de varma källorna på Island. De varma källorna innehåller natriumklorid vilket även används i de mest populära SPA-behandlingarna för detox med fotbad. Detta skapar en avslappnande, återställande och avkopplande utrensning av din kropp. Några av fördelarna som detoxfotbad kan ha är:

  • Förbättrad hjärtcirkulation
  • Ökat immunsystem
  • Ökad fettförbränning
  • Mer energi
  • Bättre ämnesomsättning
  • Öka mag- och tarmmobiliteten


Hur och varför gör man en Detox med fotbad?

Att eliminera gifter från kroppen hjälper också till att återställa den rätta bakteriefloran i kroppen. Detta är en effekt som resulterar i en förstärkning av immunsystemet. På grund av detta kan detox med fotbad vara till stor hjälp för dem som är lider av säsongsallergier så som pollenallergier.

Att göra en Detox med fotbad regelbundet bidrar också till att upprätthålla ett sunt cirkulationssystem. Blodcirkulationen i våra ben och fötter är ofta påverkade av skor som sitter för hårt eller är i fel storlek, felaktig hållning eller annat. 

Slaggprodukter och gifter dras ut genom de 2000 porer som finns på varje fot när du sitter med fötterna i det varma, något salta, vattnet samtidigt som en spole avger lågfrekvent ström. Det ger exakt rätt balans med positiva och negativa joner.

Genom färgförändringarna i vattnet kan man utläsa vilka delar av kroppen som renas. Behandlingen tar 30 minuter. Efter behandlingen fortsätter utrensningen i 72 timmar vilket innebär att du bör dricka rikligt med vatten så att reningen fortsätter den naturliga vägen.

Detoxbehandlingen kan upprepas sex gånger, vilket rekommenderas. Aldrig oftare än varannan dag och gärna en till två gånger i veckan.

Kommer jag att se resultat?

För maximalt resultat med detoxande fotspa och en komplett avgiftning rekommenderas 6 behandlingstillfällen spridda under en 3-veckorsperiod. De flesta människor kan vid en detoxbehandling märka stor skillnad. Man även direkt se skillnad mellan rent och smutsigt vatten då alla människor har en viss mängd gifter i kroppen.

Att tänka på

Du ska inte genomföra ett utrensande detoxfotbad om du:
* Har blödande sår på fötterna.
* Har epilepsi.
* Har pacemaker.
* Fått organ transplanterade till dig.
* Är gravid eller ammar.
* Har akuta besvär.

Personer med lågt blodsocker bör äta innan.